karpio (apie 1,5 kg),
svogūnų laiškų,
300 g pomidorų,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
100 g šviežių grybų,
250 g varškės,
100 ml balto sauso vyno,
125 g sviesto,
druskos,
pipirų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Žuvį išdarinėkite, pabarstykite druska ir pipirais. Supjaustytus svogūnus ir grybus pakepinkite svieste. Tuomet įdėkite dalį smulkintų pomidorų, įberkite riešutus, petražoles, druskos, pipirų, įpilkite vyną, įdėkite varškės. Viską išmaišykite.
Paruoštu mišiniu prikimškite karpį, susekite mediniais smeigtukais ir dėkite į riebalais pateptą skardą. Žuvį apdėliokite likusiais pomidorais, apliekite likusiu tirpintu sviestu, užpilkite puse stiklinės vandens ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.