Vyniotinis su garbanotaisiais kopūstais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyniotinis su garbanotaisiais kopūstais


INGREDIENTAI:

5 svogūnų,
50 g morkų,
50 g salierų,
50 g porų,
800 g bulvių,
800 g savojinio kopūsto (tinka ir pekino ar baltagūžis),
2 skiltelių česnako,
2 didelių marinuotų agurkų,
3 šaukštų lydyto sviesto,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
4 šaukštų garstyčių,
4 (po 250 g) plonų ir ilgų jautienos gabalų (tinka ir kiauliena),
4 juostelių rūkyto kumpio ar šoninės,
2 šaukštų pomidorų padažo,
3 šaukštų miltų,
300 ml raudonojo vyno,
1 l sultinio,
1 lauro lapo,
1 gvazdikėlio,
3 kadagio uogų,
40 g sviesto,
250 ml pieno.


GAMINIMAS:

Supjaustykite: svogūnus 2-stambiai,
1-smulkiai, likusius-šiaudeliais; morkas ir salierus-kubeliais, porą-žiedeliais; agurkus-išilgai plonomis riekelėmis. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis. Šiaudeliais pjaustytus svogūnus apkepkite su 1 šaukštu lydyto sviesto.

Įberkite druskos, pipirų, įdėkite garstyčių. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, ant jos uždėkite keptus svogūnus. Ant viršaus-po juostelę rūkyto kumpio ir marinuoto agurko. Susukite vyniotinius, apriškite siūlu. Apkepkite kepimo inde su 2 šaukštais lydyto sviesto. Sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus, kepkite 3 min.

Sudėkite morkas ir salierus, porus, česnako skilteles, pomidorų padažą, apkepkite, apibarstykite miltais. Supilkite vyną, pavirinkite. Supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą, kadagio uogas, gvazdikėlį. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir troškinkite 60 min, be dangčio. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite.

Savojinio kopūsto gūžę supjaustykite. Apvirkite 2 min. pasūdytame vandenyje, išgriebkite, nuovirą atidėkite. Sukapotą svogūną apkepkite su 20 g sviesto, įberkite šaukštą miltų, įpilkite 100 ml nuoviro, 100 ml pieno. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, sudėkite kopūstus ir virkite 4 min.

Užvirinkite 150 ml pieno. Bulves sugrūskite, įdėkite 20 g sviesto, palaipsniui maišydami supilkite karštą pieną. Pagardinkite druska ir muskato riešutu. Išimkite vyniotinius, padažą perkoškite ir pavirinkite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668