5 svogūnų,
50 g morkų,
50 g salierų,
50 g porų,
800 g bulvių,
800 g savojinio kopūsto (tinka ir pekino ar baltagūžis),
2 skiltelių česnako,
2 didelių marinuotų agurkų,
3 šaukštų lydyto sviesto,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
4 šaukštų garstyčių,
4 (po 250 g) plonų ir ilgų jautienos gabalų (tinka ir kiauliena),
4 juostelių rūkyto kumpio ar šoninės,
2 šaukštų pomidorų padažo,
3 šaukštų miltų,
300 ml raudonojo vyno,
1 l sultinio,
1 lauro lapo,
1 gvazdikėlio,
3 kadagio uogų,
40 g sviesto,
250 ml pieno.
GAMINIMAS:
Supjaustykite: svogūnus 2-stambiai,
1-smulkiai, likusius-šiaudeliais; morkas ir salierus-kubeliais, porą-žiedeliais; agurkus-išilgai plonomis riekelėmis. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis. Šiaudeliais pjaustytus svogūnus apkepkite su 1 šaukštu lydyto sviesto.
Įberkite druskos, pipirų, įdėkite garstyčių. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, ant jos uždėkite keptus svogūnus. Ant viršaus-po juostelę rūkyto kumpio ir marinuoto agurko. Susukite vyniotinius, apriškite siūlu. Apkepkite kepimo inde su 2 šaukštais lydyto sviesto. Sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus, kepkite 3 min.
Sudėkite morkas ir salierus, porus, česnako skilteles, pomidorų padažą, apkepkite, apibarstykite miltais. Supilkite vyną, pavirinkite. Supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą, kadagio uogas, gvazdikėlį. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir troškinkite 60 min, be dangčio. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite.
Savojinio kopūsto gūžę supjaustykite. Apvirkite 2 min. pasūdytame vandenyje, išgriebkite, nuovirą atidėkite. Sukapotą svogūną apkepkite su 20 g sviesto, įberkite šaukštą miltų, įpilkite 100 ml nuoviro, 100 ml pieno. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, sudėkite kopūstus ir virkite 4 min.
Užvirinkite 150 ml pieno. Bulves sugrūskite, įdėkite 20 g sviesto, palaipsniui maišydami supilkite karštą pieną. Pagardinkite druska ir muskato riešutu. Išimkite vyniotinius, padažą perkoškite ir pavirinkite.