50-100 g rūkyto kumpio,
250 ml mėsos sultinio,
100 g majonezo,
10 g želatinos,
8 marinuotų agurkėlių,
2 kietai virtų kiaušinių,
1 šaukšto pomidorų padažo,
smulkintų petražolių,
druskos.
GAMINIMAS:
Želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje (santykiu 1:6). Tegu brinksta 40 min., tuomet supilkite į šiltą sultinį, užvirinkite, atvėsinkite. Į majonezą įmaišykite paruoštą želė, išplakite. Masę padalinkite perpus. Vieną dalį sumaišykite su pomidorų padažu, kitą-su žalumynais. Įberkite druskos.
Majonezą su žalumynais sukrėskite į aliejumi pateptą formą, padėkite į šaldytuvą sustingti. Ant viršaus išdėliokite kiaušinių griežinėlius, kubeliais pjaustytą kumpį, 3-4 apskritimais pjaustytus agurkus. Sukrėskite majonezo masę su pomidorų padažu. Padėkite stingti. Užpiltinę dėkite į lėkštę, papuoškite kiaušiniu ir agurkais.