Paštetas tešloje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paštetas tešloje


INGREDIENTAI:

250 g kepenėlių (paukštienos, jautienos ar kiaulienos),
250 g neriebios kiaulienos (tinka ir jautiena ir veršiena),
120 g lašinukų,
stiklinės grietinėlės,
taurelės brendžio,
3 kiaušinių,
1 trynio,
tarkuoto muskato riešuto,
100 g rūkytos šoninės,
druskos,
pipirų,
šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos.


GAMINIMAS:

Kepenėles ir kiaulieną sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, išmaišykite. Įpilkite brendžio, įdėkite smulkiai pjaustytus lašinukus, gerai išmaišykite, pagardinkite prieskoniais. Tešlą atšildykite, iškočiokite. Formą patepkite sviestu, išklokite plonais šoninės griežinėliais.

Į tešlos vidurį dėkite paruoštą faršą, suvyniokite, sulipinkite kraštus. Vidurį įpjaukite. Į skylę įstatykite susuktą pergamentinio popieriaus tūtelę-bus kaminas garui išeiti. Tešlos viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Formą su paštetu pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 30-40 min. Paštetą dar 15 min. palikite išjungtoje orkaitėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668