300 g miltų,
100 g lazdynų riešutų,
150 g sviesto,
100 g cukraus,
šaukštas kakavos miltelių,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio baltymo,
1/2 šaukštelio sausų mielių,
2-3 šaukštų pieno,
riešutų puošti,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, nulupkite luobelę, sutrinkite. Sviestą išsukite mediniu šauktu. Sudėkite riešutų masę, įmuškite kiaušinį, įberkite cukrų, druską, supilkite šaukšte pieno ištirpintas mieles. Gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus, išminkykite tešlą.
Tešlą iškočiokite. Jei ji per kieta, įpilkite šlakelį pieno. Du trečdalius tešlos suvyniokite į plėvelę ir 10 min. padėkite į šaldytuvą. Iš likusios tešlos iškočiokite lakštą ir pabarstykite kakavos milteliais. Supjaustykite tešlą į 4 dalis, vėl iškočiokite. Pakartokite tai du kartus, kad kakava gerai išsimaišytų.
Tuomet suvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Iš šviesios tešlos iškočiokite 1 cm storio lakštą. Stikline išpjaukite 5 cm skersmens apsktitimus. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Iš tamsios tešlos iškočiokite plonesnį lakštą. Formele išspauskite mažesnes už apskritimus žvaigždutes.
Apskritimus patepkite išplaktu kiaušinio baltymų, ant viršaus uždėkite po žvaigždutę. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę, kepkite 15 min. Prieš imdami sausainius iš orkaitės, ant kiekvienos žvaigždutės dėkite po baltymuose pamirkytą riešutą. Kepkite dar 2-3 minutes.