Energetinė vertė: 2080 kcal
1 kg miltingų bulvių.
P a d ž a s:
1 svogūnas,
30 g margarino,
3 valg. š. miltų,
1/2 l pieno,
150 tarkuoto Ementalio sūrio,
4 valg. š. grietinės,
2 pomidorai.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite po tekančiu vandeniu šepetėliu. Pavirkite 25-30 minučių uždengtame puode su vandeniu. Nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu, nulupkite ir uždengę padėkite šiltai. Kol verda bulvės, paruoškite padažą. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Margariną pakaitinkite inde, sudėkite svogūnus ir 5 minutes apkepkite.
Miltus suberkite visus iš karto ir 1 minutę pakaitinkite. Maišydami pilkite pieną ir 5 minutes pavirkite. Įmaišykite sūrį ir grietinę. Sūris turėtų ištirpti. Kaskart pamaišykite. Pomidorus nulupkite. Išpjaukite kotelius ir išimkite sėklas. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Sudėkite į padažą. Dar 2 minutes pakaitinkite. Karštu padažu užpilkite bulves ir neškite ant stalo. Garnyras prie neilgai keptos mėsos.