Bulvių apkepas su paprikomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių apkepas su paprikomis


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 2440 kcal

1 kg miltingų bulvių,
3 svogūnai,
2 žalios paprikos,
300 g šveicariško Ementalio sūrio,
30 g sviesto arba margarino formai patepti,
druskos,
baltųjų pipirų,
1 česnako skiltelė,
1/8 baltojo vyno,
30 g sviesto arba margarino.


GAMINIMAS:

Bulves nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirus patroškinkite 25-30 minučių. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir nuplaukite, supjaustykite plonais rėžiukais.

Svogūnus ir paprikas 3 minutes patroškinkite verdančiame vandenyje. Sūrį supjaustykite plonais rėžiukais. Bulves nukoškite. Greitai perpilkite šaltu, nuluokite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Apkepo formą patepkite sviestu ar margarinu ir ištrinkite nuluota česnako skiltele.

Bulves, sūrį, svogūnus ir paprikas išdėliokite formoje taip, kad griežinėliai šiek tiek pridengtų vienas kitą, tarsi žvynai. Pabarstykite druska ir pipirais. Pašlakstykite baltuoju vynu. Apiberkite sviesto ar margarino gabaliukais. Formą dėkite į iš anksto pakaitintą orkaitę apačioje. Kepkite 15 minučių 220 laipsnių karščio temperatūroje. Čia labai tiktų salotų lapai ir maži kokteiliniai pomidorai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668