Energetinė vertė: 2440 kcal
1 kg miltingų bulvių,
3 svogūnai,
2 žalios paprikos,
300 g šveicariško Ementalio sūrio,
30 g sviesto arba margarino formai patepti,
druskos,
baltųjų pipirų,
1 česnako skiltelė,
1/8 baltojo vyno,
30 g sviesto arba margarino.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirus patroškinkite 25-30 minučių. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir nuplaukite, supjaustykite plonais rėžiukais.
Svogūnus ir paprikas 3 minutes patroškinkite verdančiame vandenyje. Sūrį supjaustykite plonais rėžiukais. Bulves nukoškite. Greitai perpilkite šaltu, nuluokite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Apkepo formą patepkite sviestu ar margarinu ir ištrinkite nuluota česnako skiltele.
Bulves, sūrį, svogūnus ir paprikas išdėliokite formoje taip, kad griežinėliai šiek tiek pridengtų vienas kitą, tarsi žvynai. Pabarstykite druska ir pipirais. Pašlakstykite baltuoju vynu. Apiberkite sviesto ar margarino gabaliukais. Formą dėkite į iš anksto pakaitintą orkaitę apačioje. Kepkite 15 minučių 220 laipsnių karščio temperatūroje. Čia labai tiktų salotų lapai ir maži kokteiliniai pomidorai.