600 g veršiuko kepenėlių,
150 g sviesto,
2 kietai virti kiaušiniai,
100 g sudžiūvusio batono,
3 šaukštai grietinės,
1 l sultinio,
1 morka,
1 svogūnas,
5 virti grybai,
truputis druskos,
1 šaukštelis džiovintų prieskonių mišinio arba 10 g susmulkintų mairūno, čiobrelių, melisos lapelių.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite šaltu vandeniu, nupjaukite plėveles ir išvirkite sultinyje su morka ir svogūnu. Virtas kepenėles du kartus permalkite mėsmale kartu su virta morka, svogūnu, batonu bei kietai virtų kiaušinių baltymais.
Kiaušinių trynius išsukite su sviestu iki baltumo ir įmaišykite į kepenėlių masę. Įberkite druskos, prieskonių, sudėkite susmulkintus grybus ir grietinę. Viską išsukite. Paruoštą paštetą sudėkite į formelę, truputį paslėkite ir atšaldykite.