400 g riebios varškės,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
50 g sviesto,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai grietinės,
pusė stiklinės razinų,
žiupsnelis druskos,
truputis aliejaus.
GAMINIMAS:
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Nuplaukite, sudėkite į sietelį, kad nusivarvėtų. Šakute sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir cukrų, sudėkite grietinę ir išbrinkusias razinas, įberkite žiupsnelį druskos. Užminkykite minkštą tešlą.
Iš kietos tešlos kepti varškėčiai bus kieti ir sprangūs. Kad tešla neliptų prie delnų, pasitepkite juos aliejumi ir formuokite apskritus maždaug centimetro blynelius. Kepkite keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje. Kad varškėčiai būtų dar minkštesni ir gardesni, sudėkite juos į karščiui atsparų indą, uždenkite ir 10 min. pašaukite į karštą orkaitę.
Prie keptų varškėčių patiekite grietinės arba natūralaus jogurto ir saldžios uogienės. Prie keptų varškėčių tinka ir saldžiarūgštė uogienė, pavyzdžiui, bruknių ar raudonųjų serbentų. Jei nemėgstate saldžiai, į varškėčių tešlą neberkite cukraus ir razinų.