200 g varškės,
50 g miltų,
30 g cukraus,
1 kiaušinis,
truputis vanilinio cukraus,
druskos,
200 g džiūvėsėlių,
3 kiaušiniai,
aliejaus,
cukraus pudros.
Įdarui:
50 g uogienės,
20 g razinų.
GAMINIMAS:
Varškę pertrinkite ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniu bei miltais. Įberkite truputį vanilinio cukraus ir druskos (labai nedaug). Viską gerai išmaišykite. Įdarui uogienę pavirkite su išmirkytomis razinomis ir atvėsinkite.
Iš varškės masės padarykite apvalius blynelius, į jų vidų dėkite įdaro ir formuokite ovalius varškėčius. Tada juos apvoliokite kiaušinių pakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Prieš patiekdami varškėčius pabarstykite cukraus pudra. Valgykite su grietine.