Apie 0,5 kg morkų,
didelis svogūnas,
pusė pakelio sviesto,
2 česnako skiltelės,
saujelė migdolų plokštelių arba kitokių smulkintų riešutų,
pagal skonį druskos,
džiovintų čiobrelių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
rudojo cukraus,
kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite čiobrelius, šviežiai maltus pipirus, masę pagal skonį pasūdykite. Į keptuvę su svogūnais sumeskite morkų griežinėlius, suberkite cukrų ir vis pamaišydami troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
Galiausiai suberkite susmulkintus riešutus ir dar kiek pakepinkite. Morkas tiekite karštas, apibarstytas petražolėmis. Galite valgyti vienas ar tiekite kaip garnyrą prie paukštienos patiekalų.