Energetinė vertė: 255 kcal
porcija mielinės tešlos, paruoštos pagal receptą (žiūr. receptus).
Į d a r u i:
85 g nuluptų migdolų,
apie 400 ml pieno,
300 g maltų aguonų,
20 g manų kruopų,
85 g fruktozės arba cukraus diabetikams,
1/2 citrinos trinta žievelė,
3 lašai karčiųjų migdolų aromato.
T r u p i n i a m s:
60 g sviesto,
100 g rupių kvietinių miltų,
50 g fruktozės arba cukraus diabetikams,
ribalų (skardai ištepti).
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite mielinę tešlą ir palaukite, kol ji iškils. Migdolus labai smulkiai sumalkite. Pieną užvirinkite. Į jį berkite aguonas, cukrų arba fruktozę bei manų kruopas. Viską nuolat maišant brinkinkite. Įmaišykite karčiųjų migdolų aromato, citrinos žievelę bei migdolus.
Aguonų įdarą ataušinkite. Skardą ištepkite riebalais. Mielinę tešlą ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočiokite skardos dydžio ir įklokite į skardą. Kraštus šiek tiek patempkite aukštyn. Ant tešlos tolygiai paskirstykite aguonų įdarą. Pyragą uždenkite audeklu ir apie 25-30 min. laikykite kambario temperatūroje, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
Trupiniams skirtą sviestą išlydykite, berkite miltus bei sviestą arba fruktozę ir viską rankomis sutrinkite į trupinius. Juos paskirstykite ant aguonų įdaro. Pyragą dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 min. Ant skardos supjaustykite gabalėliais, juos dėkite ant grotelių, kad atauštų. 24 pyrago gabalėliai. Aguonų pyragas ypač skanus šiltas.