Energetinė vertė: 277 kcal
Biskvitinis pyragas, iškeptas pagal receptą (žiūr. receptus).
Biskvitui a p š l a k s t y t i:
3 šaukštai romo,
1/4 l sauso balto vyno (tinkamo diabetikams).
Į d a r u i:
400 g aviečių (šviežių arba šaldytų),
40 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
1 1/2 šaukšto citrinų sulčių,
2 g standiklio "Agar-Agar".
M a r c i p a n ų sluoksniui:
200 g nuluptų migdolų,
35 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
2 lašai karčiųjų migdolų aromato,
baltymas.
P u o š i m u i:
60 g abrikosų džemo diabetikams,
50 g švelniai kartaus šokolado diabetikams.
GAMINIMAS:
Biskvitą supjaustykite į tris lygius sluoksnius. Romą sumaišykite su baltu vynu ir šiuo mišiniu apšlakstykite biskvito lakštus. Avietes pakaitinkite su cukrumi diabetikams arba fruktoze bei su citrinų sultimis. Užberkite standiklį "Agar-Agar" ir viską minutę virkite ant mažos ugnies. Ataušinkite.
Du apatinius biskvito sluoksnius aptepkite tolygiu aviečių masės sluoksniu ir dėkite vieną ant kito. Uždėkite viršutinį sluoksnį. Migdolus labai smulkiai sumalkite ir suminkykite su cukrumi arba fruktoze, karčiųjų migdolų aromatu bei baltymu. Marcipanų masę iškočiokite tarp dviejų pergamentinio popieriaus sluoksnių, apipjaukite ir dėkite ant viršutinio biskvito.
Likusią marcipanų masę naudokite puošimui. Abrikosų džemą pašildykite ir tepkite ant torto kraštų. Šokoladą smulkiai sutrinkite ir pabarstykite torto kraštus. Tortą uždenkite ir mažiausiai dieną laikykite šaldytuve. Supjaustykite į 12 gabalėlių.