Energetinė vertė: 227 kcal
T e š l a i:
200 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
40 g birios fruktozės,
išgramdyta vanilės lazdelės šerdis,
kiaušinis,
80 g margarino.
Į d a r u i:
6 kiaušiniai,
1 kg liesos varškės,
90 g krakmolo,
90 g birios fruktozės,
1/2 vanilės lazdelės šerdies,
trinta apelsino žievelė,
trynys (pyragui aptepti).
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Iš tešlai skirtų produktų paruoškite trapią tešlą ir išklokite ja 28 cm skersmens torto formos kraštus bei dugną. Tešlą pabadykite šakute ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Įdarui skirtų kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų.
Likusius produktus sumaišykite, atsargiai įmaišykite baltymus. Varškės masę paskirstykite ant apkepusios tešlos ir aptepkite tryniu. Pyragą kepkite įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 60-70 min. Ataušinkite išjungtoje orkaitėje atidarius dureles. Supjaustykite į 16 gabalėlių.