Energetinė vertė: 198 kcal
10 džiūvėsėlių,
60 g pusiau riebaus sviesto,
šaukštas cukraus,
keletas lašų saldiklio,
pak. citrinų želė,
250 g braškių,
3 šaukštai mažo kaloringumo braškių uogienės,
citrinos sultys,
500 g liesos varškės,
riebalų (formai ištepti).
GAMINIMAS:
Džiūvėsėlius suvyniokite į audinį ir smulkiai sutrinkite kočėlu. Trupinius suminkykite su sviestu ir cukrumi. Džiūvėsėlių masę pagardinkite saldikliu ir tolygiai paskirstykite ant riebalais ištepto torto formos dugno. Želė miltelius išmaišykite su 1/8 l vandens, 10 min. brinkinkite, paskui pakaitinkite (bet neužvirinkite) ir ataušinkite.
Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite pusiau arba į keturias dalis. Braškių uogienę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su atvėsusia želė, citrinos sultimis bei varške. Ant džiūvėsių pagrindo dėkite braškes, tepkite varškės kremą ir paviršių išlyginkite. Apie 2 valandas palaikykite šaldytuve. Supjaustykite į 12 gabalėlių. Tortą puoškite braškėmis bei kapotais pistacijų riešutais.