Energetinė vertė: 204 kcal
T e š l a i:
100 g šalto sviesto,
70 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
45 g maltų graikinių riešutų branduolių,
trynys,
kiaušinis,
šaukšelis kakavos miltelių,
šaukštelis cinamono miltelių,
1/2 citrinos trinta žievelė,
žiupsn. maltų gvazdikėlių,
žiupsn. kepimo miltelių,
200 g kvietinių rupių miltų,
miltų (kočioti).
Į d a r u i:
80 g džemo diabetikams (braškių, aviečių, serbentų arba miško uogų),
200 g aviečių (šviežių arba šaldytų),
10 g cukraus diabetikams,
riebalų (formai ištepti).
GAMINIMAS:
Tešlai skirtą sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Kartu su diabetikų cukrumi arba fruktoze, graikiniais riešutais, tryniu, kiaušiniu, kakavos milteliais, prieskoniais, kepimo milteliais ir miltais greitai suminkykite vientisą tešlą. Ją uždenkite ir apie 30 min. laikykite šaldytuve.
Per tą laiką 26 cm torto formą ištepkite riebalais. Elektriniu maišikliu pertrinkite džemą su avietėmis (jei naudojamos šaldytos uogos, jas reikia atšildyti). Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. 2/3 tešlos iškočiokite ant šiek tiek miltais pabarstytos lentos ir įklokite į torto formą.
Suformuokite 1 cm aukščio kraštus. Įdarą paskirstykite ant tešlos pagrindo. Likusią tešlą iškočiokite ir specialiu ratuku supjaustykite 1,5 cm pločio juostomis. Jas grotelių pavidalu dėkite ant įdaro ir aptepkite tryniu. Pyragą kepkite orkaitėje apie 30-35 min. Ataušinkite ant grotelių.
Paskui įvyniokite į aliuminio foliją ir mažiausiai vieną dieną laikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekiant tortą supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir pabarstykite diabetiniu cukrumi.