Energetinė vertė: 208 kcal
4 kiaušiniai,
100 g sviesto,
žiupsn. druskos,
4 ml skysto saldiklio diabetikams,
2 šaukštai citrinų sulčių,
250 g miltų (Nr. 1050),
šaukštelis kepimo miltelių,
1/4 l pasukų,
riebalų (vaflinei ištepti).
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su sviestu, druska, saldikliu bei citrinų sultimis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po šaukštą berkite į trynių ir sviesto masę. Pilkite pasukas ir sumaišykite tirštoką tešlą.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Vaflinę ištepkite riebalais ir įkaitinkite. Tešlą porcijomis pilkite į vaflinės vidurį ir uždenkite. Kepkite 3 min., kol vafliai parusvės. Patiekite tuojau pat. Iškepama 10 vaflių.