Energetinė vertė: 77 kcal
kubelis mielių (42 g),
480 g rupių kvietinių miltų,
trynys,
kiaušinis,
trintos citrinos žievelė,
2 1/2 šaukštelio skysto saldiklio,
100 g minkšto sviesto,
rupių kvietinių miltų (kočioti).
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite 200 ml drungno vandens. Į dubenėlį su tirpintomis mielėmis suberkite miltus, trintą citrinos žievelę, dėkite trynį, įmuškite kiaušinį ir pilkite saldiklį. Viską minkykite elektriniu maišikliu. Po truputį dėkite sviesto gabalėlius. Tešlą dar 5 min. minkykite rankomis.
Išminkytą tešlą uždenkite lininiu audeklu ir apie 50 min. laikykite kambario temperatūroje, kad pakiltų dvigubai. Stalą arba lentą pabarstykite miltais, iš tešlos formuokite kepinius taip, kaip aprašyta receptuose. Šio tešlos kiekio pakanka skardai arba dviem 26 cm skersmens torto formoms iškloti.