Aguonų "sraigės" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų "sraigės"


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 319 kcal

T e š l a i:
pak. mielinės tešlos pagrindo,
150 ml drungno pieno,
kiaušinis,
riebalų (skardai ištepti).

Į d a r u i:
250 g maltų aguonų,
140 g lydyto sviesto,
135 g cukraus,
2 kiaušiniai,
30 g maltų nuluptų migdolų,
70 g smulkiai supjaustytų citrinos žievelių cukatų,
80 g razinų,
2 lašai karčiųjų migdolų aromato.

U ž p i l u i:
100 g cukraus pudros,
3 šaukštai romo.



GAMINIMAS:

Mielinę tešlą paruoškite su drungnu pienu ir kiaušiniu. Ją uždenkite ir apie 30 min. laikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Įdarui skirtus produktus gerai sumaišykite. Mielinę tešlą dar kartą šiek tiek paminkykite rankomis ir iškočiokite 45x35 cm dydžio lakštą.

Ant tešlos tolygiai paskirstykite įdarą, palikite neapteptus 1 cm pločio kraštus. Iš tešlos susukite vyniotinį pradedant trumpiasniąja kraštine ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Juos dėkite ant riebalais išteptos skardos ir dar 20 min. palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 175-200 laipsnių temperatūros. "Sraiges" kepkite 15-20 min. Ataušinkite ant grotelių. Cukraus pudrą sumaišykite su romu ir šia mase aptepkite pyragėlius. Išdžiovinkite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668