150 g aukščiausios rūšies miltų,
2 šaukštai šviežių,
apelsinų sulčių,
šaukštas smulkiai tarkuotų apelsinų žievelių,
90 g sviesto,
50 g smulkiai maltų migdolų,
50 g cukraus,
kiaušinio trynys,
žiupsnelis druskos.
A p t e p t i:
125 g juodojo šokolado
GAMINIMAS:
Į didelį dubenį suberkite miltus ir druską. Įpjaustykite sviestą ir kapokite, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius. Sumaišykite maltus migdolus, cukrų ir apelsinų žieveles. Pilkite plaktą kiaušinio trynį, apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą suvoliokite į rutulį, įvyniokite į plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Tešlą iškočiokite į pusės centimetro storio lakštą, formele išspauskite sausainius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą per pustrečio centimetro vieną nuo kito, šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol įgaus aukso atspalvį.
Ataušinkite ant grotelių. Vandens vonelėje ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą. Panardinkite į jį po vieną sausainio šoną ir palikite sustingti.