2-2 1/2 kg kalakutas,
500 g kepenų,
500 g graikinių riešutų branduolių,
4 batono riekelės,
4 kiaušiniai,
100 g sviesto,
300 ml pieno,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nupjaukite batono pluteles, minkštimą susmulkinkite kubeliais ir išdžiovinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Tuomet juos apipilkite trečdaliu pieno, išmirkykite, nuspauskite ir sumalkite. Kepenis išmirkykite likusiame piene, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir apkepinkite su sviestu. Ataušinkite ir dukart sumalkite mėsmale.
Riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu, sugrūskite iki vientisos masės ir sumaišykite su kepenų, batono maliniais, kiaušiniais bei minkštintu sviestu. Įdarą pabarstykite pipirais, druska ir gerai išmaišykite. Įdarykite kalakuto gūžį ir pilvą. Užsiūkite angą, visą paviršių ištepkite sviestu.
Kalakutą dėkite į skardą ir kepkite karštoje orkaitėje 30 minučių. Tuomet karštį sumažinkite ir kepkite dar 1 1/2-2 valandas, dažnai apliedami susidariusiomis sultimis.