8-12 tešlos krepšelių,
kiaušinio trynys,
250 g lašišų filė,
250 g menkių filė.
M a r i n u o t i:
2 šaukštai citrinų sulčių,
druskos,
maltų pipirų,
maltos saldžiosios paprikos.
P a d a ž u i:
50 ml sultinio,
100 ml grietinėlės,
svogūnas,
40 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir saldžiąja paprika. Pamarinuokite pusvalandį, tuomet apskrudinkite su karštu aliejumi. Ruoškite padažą. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite, apibarstykite miltais ir pagruzdinkite. Supilkite sultinį ir grietinėlę, padažą užvirkite ir pakaitinkite penkias minutes ant silpnos ugnies.
Tada berkite daug prieskonių, sudėkite žuvų kubelius ir palaikykite, kad pritrauktų skonio. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Krepšelius ištepkite trynio plakiniu ir 10 minučių pakepkite orkaitėje. Į karštus krepšelius sudėkite žuvų troškinį ir tuoj pat tiekite.