T e š l a i:
200 g sviesto,
100 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
250 g miltų,
2 šaukštai kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių,
50 ml pieno.
K r e m u i:
30 g želatinos,
250 ml pieno,
5 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 kg liesos varškės,
1 l grietinėlės plakti,
konservuotų ar šaldytų uogų,
šokolado drožlių,
kapotų riešutų pyragaičiams papuošti.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, ir suminkykite tešlą. Ją paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 175 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 25 min.
Iš orkaitės ištrauktą biskvitą ataušinkite skardoje. Iš aliuminio folijos iškirpkite skardos aukščio (ar kiek platesnes) juostas ir įtieskite į skardą. Paruoškite kremą: želatiną užpilkite 50 ml šalto pieno ir palikite brinkti. Likusį pieną užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, po vieną įmaišykite trynius ir supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną.
Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktą, grietinėlę ir pradedančią stingti pieno masę. Gatavą kremą sukrėskite ant ataušusio biskvito ir mažiausiai 5 val. (galima per naktį) palaikykite šaldytuve. Prieš patiekiant pyragaičius supjaustykite kvadratais, rombais arba stikline išspauskite apskritimus ir kiekvieną papuoškite.