500 g miltingų bulvių,
550 g moliūgų,
2 česnakų skiltelės,
druskos,
150 g parmezano,
100 g grietinėlės gaminti,
2 šaukštai citrinų sulčių,
2 tryniai,
250 g jautienos filė,
pluoštelis šviežių petražolių šakelių,
25 g sviesto,
grūstų juodųjų pipirų,
riebalų apkepo indui patepti.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Moliūgą nuplaukite, išpjaukite sėklas ir nulupkite. Apie 250 g moliūgų supjaustykite kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus apie 10-12 min. virkite pasūdytame vandenyje. Paskui nusunkite ir dar karštus sutrinkite.
Parmezaną plonai supjaustykite, sumaišykite su trintomis bulvėmis, grietinėle, citrinų sultimis ir tryniais, pasūdykite. Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais. Petražoles sukapokite. Mėsą išdėliokite ant riebalais patepto apkepo indo dugno, apibarstykite puse petražolių. Sukrėskite bulvių masę.
Likusius moliūgus supjaustykite plonomis juostelėmis, išdėliokite ant bulvių masės. Ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukų. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min.
Prieš patiekiant apibarstykite likusiomis petražolėmis. Apkepas skanus ir šaltas, ir karštas. Jį galima kepti ir be mėsos. (Jei moliūgų odelė plona, jos lupti nebūtina: kepant orkaitėje odelė savaime suminkštės.)