750 g didelių tvirtų bulvių,
druskos,
700 g baltos žuvies filė,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3-4 šaukštai citrinų sulčių,
kelios šviežių rozmarinų šaknelės,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
80 g rūkytų lašinukų su raumenukais,
2 popai.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves apie 15 min. virkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir gerai nugarinkite. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambokais gabalėliais. Žuvies gabalėlius pasūdykite, pagardinkite pipirais ir citrinų sultimis.
Bulves ir žuvies gabalėlius pakaitomis suverkite ant medinių iešmelių (kiekvieną vėrinuką verkite ant dviejų iešmų-bulvės ir žuvies gabaliukai tvirčiau laikysis). Paruoštus vėrinukus apkaišykite rozmarinų šakelėmis.
Vėrinukus sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir 220 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 12 min. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Ant viršaus sudėkite iš orkaitės ištrauktus vėrinukus ir kepinkite, kol lašinukai pasidarys traškūs.
Vėrinukus sudėkite į lėkštę, lašinukus dar truputį pakepinkite su žiedeliais supjaustytais porais ir suberkite ant vėrinukų.