Kepta kiaulienos nugarinė, įdaryta džiovintais vaisiais ir su baltu padažu (Aušros) (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta kiaulienos nugarinė, įdaryta džiovintais vaisiais ir su baltu padažu (Aušros) (foto)


INGREDIENTAI:

K e p s n i u i:
1,5 kg kiaulienos nugarinės,
mėsos prieskonių,
džiovintų vaisių (abrikosų, slyvų),
druskos,
įv. pipirų (pagal skonį),
3 skiltelės česnako,
aliejaus,
pomidorų padažo.

P a d a ž u i:
200 g riebios grietinėlės,
3-4 mandarinai,
1/4 vidutinio dydžio meliono,
ant šaukšto galiuko druskos,
šaukštelis cukraus,
pusė šaukštelio cinamono,
4 šaukšteliai klasikinių krienų.


GAMINIMAS:

Kiaulienos nugarinę įpjaukite išilgai per vidurį. Ištrinkite su česnaku ir pabarstykite prieskoniais iš visų pusių. Palaikykite šaltai 2-3 val. Į įpjovą sudėkite mirkytus džiovintus vaisius, suspauskite ir tvirtai suriškite virvele arba siūlu.

Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Įdėkite nugarinę, apkepkite iš abiejų pusių. Pabaigoje įpilkite į keptuvę pomidorų padažo ir pamaišydami dar apkepkite mėsą iš visų pusių.

Įvyniokite nugarinę į foliją kartu su kepimo padažu ir pusę stiklinės vandens. Kepkite mėsą orkaitėje 2,5 val. Per tą laiką pasiruoškite padažą. Supjaustykite melioną gabalėliais. Mandarino skilteles ir melioną sudėkite į plaktuvą ir susmulkinkite. Įdėkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir pusę šaukštelio cinamono.

Supilkite į plaktuvą 200 g riebios grietinėlės, sudėkite 4 šaukštelius klasikinių krienų ir viską gerai išplakite. Gautą masę pakaitinkite. Padažą prie mėsos tiekite karštą padažinėje. Keptą nugarinę patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668