K e p s n i u i:
1,5 kg kiaulienos nugarinės,
mėsos prieskonių,
džiovintų vaisių (abrikosų, slyvų),
druskos,
įv. pipirų (pagal skonį),
3 skiltelės česnako,
aliejaus,
pomidorų padažo.
P a d a ž u i:
200 g riebios grietinėlės,
3-4 mandarinai,
1/4 vidutinio dydžio meliono,
ant šaukšto galiuko druskos,
šaukštelis cukraus,
pusė šaukštelio cinamono,
4 šaukšteliai klasikinių krienų.
GAMINIMAS:
Kiaulienos nugarinę įpjaukite išilgai per vidurį. Ištrinkite su česnaku ir pabarstykite prieskoniais iš visų pusių. Palaikykite šaltai 2-3 val. Į įpjovą sudėkite mirkytus džiovintus vaisius, suspauskite ir tvirtai suriškite virvele arba siūlu.
Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Įdėkite nugarinę, apkepkite iš abiejų pusių. Pabaigoje įpilkite į keptuvę pomidorų padažo ir pamaišydami dar apkepkite mėsą iš visų pusių.
Įvyniokite nugarinę į foliją kartu su kepimo padažu ir pusę stiklinės vandens. Kepkite mėsą orkaitėje 2,5 val. Per tą laiką pasiruoškite padažą. Supjaustykite melioną gabalėliais. Mandarino skilteles ir melioną sudėkite į plaktuvą ir susmulkinkite. Įdėkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir pusę šaukštelio cinamono.
Supilkite į plaktuvą 200 g riebios grietinėlės, sudėkite 4 šaukštelius klasikinių krienų ir viską gerai išplakite. Gautą masę pakaitinkite. Padažą prie mėsos tiekite karštą padažinėje. Keptą nugarinę patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.