150 g medaus,
100 g cukraus,
3 šaukštai vandens,
350 g miltų,
kiaušinio trynys,
pusė šaukštelio cinamono,
šaukštelis meduolių prieskonių,
2 šaukštai pieno,
artipilnis šaukštelis sodos,
cukraus pudros,
kiaušinio baltymų,
(šokolado),
papuošimui riešutų.
GAMINIMAS:
Į prikaistuvį sudėkite 150 g medaus, įberkite 100 g cukraus,įpilkite tris šaukštus vandens ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol susidarys vientisa masė. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite 350 g miltų, kiaušinio trynį, pusę šaukštelio cinamono, šaukštelį meduolių prieskonių. Supilkite du šaukštus pieno, sumaišytus su artipilniu šaukšteliu sodos ir suminkykite tešlą.
Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, paskui iš jos iškočiokite ploną lakštą. Iš jo specialiomis formelėmis išspauskite sausainėlius ir išdėliokite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Įspauskite į kiekvieną meduoliuką po keletą riešutų. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 minučių. Atvėsusius papuoškite cukraus glajumi (cukraus pudrą išsukite su standžiai plaktais kiaušinių baltymais) arba lydytu šokoladu.