2 stiklinės miltų,
1/2 pak. kepimo miltelių,
1 šaukštas smulkiai sutarkuotos imbiero šaknies,
1 šaukštelis malto cinamono,
6 malti gvazdikėliai,
100 g minkšto sviesto,
1 stiklinė cukraus,
1 kiaušinis,
1 pak. vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įberkite imbierą, cinamoną ir gvazdikėlius. Atskirai išmaišykite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei kiaušiniu. Gerai išsukite ir sumaišykite su miltais. Išminkykite tešlą, iškočiokite 5-7 mm lakštą.
Išspauskite norimos formos sausainėlius ir sudėkite juos į riebalais pateptą bei miltais (arba manų kruopomis) pabarstytą skardą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 min. Iškepusius ir atvėsusius sausainėlius puoškite glajumi ir dekoratyviniais pabarstais.