T e š l a i:
350 g minkšto sviesto,
300 g cukraus,
100 g juodojo šokolado,
6 kiaušiniai,
1 stiklinė džiovintų abrikosų,
1 šaukštas cinamono,
50 g krakmolo,
350 g miltų,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.
P a p u o š t i:
200 g juodojo šokolado,
5-6 šaukštai pieno,
1 stiklinė džiovintų abrikosų,
0,5 stiklinės kakavos arba šokoladinio likerio keksui apšlakstyti.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Šokoladą ištirpinkite ir įmaišykite į sviesto masę. Abrikosus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į tešlą. Sumaišykite krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Šį mišinį po truputį suberkite į tešlą.
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 laipsnių orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu. Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.