Tortas su lazdyno riešutų kremu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas su lazdyno riešutų kremu


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 5411 kcal

T e š l a i:
4 kiaušiniai,
200 g cukraus,
1,5 arbat. š. kepimo miltelių,
apelsinų esencijos,
60 g miltų,
80 g krakmolo,
1 valg. š. kakavos miltelių,
60 g sviesto.

A p š l a k s t y m u i:
6 valg. š. ananasų sulčių,
keli lašai romo esencijos.

K r e m u i:
1/2 l grietinės (arba riebios grietinėlės),
80 g cukraus,
100 g maltų lazdyno riešutų,
1/2 arbat. š. malto cinamono.

G l a j u i:
200 g cukraus pudros,
3-4 valg. š. pieno,
romo esencijos,
kelios kruopelės raudonų maistinių dažų (arba tirštų vyšnių sulčių).

P u o š i m u i:
cukrinių gėlyčių.


GAMINIMAS:

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus, įpylę 4 valg. š. šalto vandens, išplakite iki standumo. Plakdami suberkite cukrų. Kambario temperatūros sviestą išsukite su tryniais. Persijokite krakmolo, miltų, kakavos ir kepimo miltelių mišinį.

Į trynių masę po šaukštą įmaišykite baltymų putas ir miltus. 26 cm skersmens tortinės dugną ištepkite riebalais ir supilkite tešlą. Kepkite 35-45 min. 175-200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II-III padala).

Ataušusį biskvitą padalinkite horizintaliai į 3 dalis ir apšlakstykite sultimis, pagardintomis romo esencija. Kremui grietinę išplakite su cukrumi, įmaišykite cinamoną bei riešutus. Šia mase aptepę 2 biskvito sluoksnius, vėl sudėkite vieną ant kito ir uždenkite trečiuoju.

Cukraus pudrą išsukite su romo esencija beipienu iki vientisumo. Atskirkite 1/4 dalį glajaus ir nudažykite raudonai (maistiniais dažais arba sutirštintomis vyšnių sultimis). Tortą aptepkite baltuoju glajumi. Raudonuoju glajumi nupieškite juosteles: glajų supylę į konditerinį švirkštą su mažu lygiu antgaliu nubrėžkite lygiagrečias linijas.

Peiliu į abi puses išvingiuokite smailias viršūnėles. Papuoškite cukrinėmis gėlytėmis. Jas galite padaryti iš marcipaninės masės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668