Energetinė vertė: 5411 kcal
T e š l a i:
4 kiaušiniai,
200 g cukraus,
1,5 arbat. š. kepimo miltelių,
apelsinų esencijos,
60 g miltų,
80 g krakmolo,
1 valg. š. kakavos miltelių,
60 g sviesto.
A p š l a k s t y m u i:
6 valg. š. ananasų sulčių,
keli lašai romo esencijos.
K r e m u i:
1/2 l grietinės (arba riebios grietinėlės),
80 g cukraus,
100 g maltų lazdyno riešutų,
1/2 arbat. š. malto cinamono.
G l a j u i:
200 g cukraus pudros,
3-4 valg. š. pieno,
romo esencijos,
kelios kruopelės raudonų maistinių dažų (arba tirštų vyšnių sulčių).
P u o š i m u i:
cukrinių gėlyčių.
GAMINIMAS:
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus, įpylę 4 valg. š. šalto vandens, išplakite iki standumo. Plakdami suberkite cukrų. Kambario temperatūros sviestą išsukite su tryniais. Persijokite krakmolo, miltų, kakavos ir kepimo miltelių mišinį.
Į trynių masę po šaukštą įmaišykite baltymų putas ir miltus. 26 cm skersmens tortinės dugną ištepkite riebalais ir supilkite tešlą. Kepkite 35-45 min. 175-200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II-III padala).
Ataušusį biskvitą padalinkite horizintaliai į 3 dalis ir apšlakstykite sultimis, pagardintomis romo esencija. Kremui grietinę išplakite su cukrumi, įmaišykite cinamoną bei riešutus. Šia mase aptepę 2 biskvito sluoksnius, vėl sudėkite vieną ant kito ir uždenkite trečiuoju.
Cukraus pudrą išsukite su romo esencija beipienu iki vientisumo. Atskirkite 1/4 dalį glajaus ir nudažykite raudonai (maistiniais dažais arba sutirštintomis vyšnių sultimis). Tortą aptepkite baltuoju glajumi. Raudonuoju glajumi nupieškite juosteles: glajų supylę į konditerinį švirkštą su mažu lygiu antgaliu nubrėžkite lygiagrečias linijas.
Peiliu į abi puses išvingiuokite smailias viršūnėles. Papuoškite cukrinėmis gėlytėmis. Jas galite padaryti iš marcipaninės masės.