Apie 700 g kiaulienos išpjovos,
saujelė Provanso žolelių mišinio,
gabalėlis imbiero šaknies,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 česnako skiltelės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šaukštelis aitriųjų paprikų,
mango padažo,
2 šaukšteliai skysto medaus.
P a d a ž u i:
apie 200 g džiovintų slyvų,
2 česnako skiltelės,
šaukštelis smulkintų krapų,
pagal skonį druskos,
cukraus,
ant peilio galo maltų juodųjų pipirų,
20 ml brendžio.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: česnakus ir imbierus sukapokite, sumaišykite su prieskoniais, žalumynais, medumi ir aliejumi. Išpjovą nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite gyslas ir plėves. Tada gerai įtrinkite paruoštu marinatu, sudėkite į specialų kepimo maišą ir palikite bent dviem valandoms pasimarinuoti.
Marinuotą mėsą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 40 min. Džiovintas slyvas užpilkite nedideliu kiekiu vandens maždaug 10 val. jas pamirkykite ir išvirkite tame pačiame vandenyje.Suminkštėjusias slyvas išgriebkite iš nuoviro, pertrinkite per sietelį, įmaišykite su druska ir grūstus česnakus, krapus, cukrų ir brendį.
Kiaulieną tiekite supjausčius griežinėliais ir apliejus džiovintų slyvų padažu. Valgykite su ryžiais ar skrudinta baltos duonos riekele.