Vaisinis meduolis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vaisinis meduolis


INGREDIENTAI:

300 g miltų,
700 g cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
vanilino,
tarkuotos citrinos žievelės (pagal skonį),
100 g medaus,
50 g sviesto,
2 kiaušinių,
2 gvazdikėlių,
cinamono,
kardamono (pagal skonį),
5 g kvapiųjų pipirų,
10 g anyžių,
50 g lukštentų riešutų,
150 g džiovintų figų,
50 g džiovintų juodųjų slyvų,
50 g džiovintų abrikosų,
50 g razinų,
50 g džiovintų spalvotų melionų,
250 g cukraus pudros,
3 šaukštų romo,
raudonųjų serbentų džemo.


GAMINIMAS:

Figas ir slyvas pamerkite į vandenį kelioms valandoms. Prieskonius sutrinkite. Riešutus susmulkinkite. Medų ištirpinkite 200 g vandens, įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros. Miltus persijokite su kepimo milteliais, sumaišykite su cukrumi, prieskoniais, tarkuota citrinos žievele, sviestu ir tirpintu medumi.

Išminkykite tešlą. Įberkite smulkintus riešutus, pjaustytas slyvas ir figas. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepusį meduolį perpjaukite horizontaliai perpus, užtepkite sluoksnį džemo. Meduolio viršų glazūruokite. Glazūra: cukraus pudrą užpilkite 100 g vandens, įpilkite romo ir kaitinkite, kol sutirštės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668