K e p s n i u i:
1,2 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės,
druskos,
pipirų,
šviežių rozmarinų,
čiobrelių,
šalavijų šakelių,
5 šaukštų alyvų aliejaus.
P a d a ž u i:
2 citrinų,
4 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
400 g salierų stiebų,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
200 ml sauso balto vyno,
300 ml mėsos sultinio,
1 šaukšto krakmolo,
2 pomidorų.
GAMINIMAS:
Mėsą apibarstykite druska ir pipirais. Žalumynus susmulkinkite ir sumaišykite su 4 šaukštais alyvų aliejaus. Aliuminio folijos lakštą ištepkite šaukštu aliejaus, sudėkite mėsą, aptepkite aliejumi su žalumynais. Mėsą susukite į foliją ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 70 min.
Citrinas nuplikykite, nulupkite, minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną, salierus ir česnaką taip pat smulkiai supjaustykite. Svogūną ir česnaką pakepinkite alyvų aliejuje, sudėkite citrinas ir salierus. Truputį pakepinkite ir supilkite sultinį, vyną ir patroškinkite dar 10 min. Padažą sutirštinkite krakmolu, įberkite druskos, pipirų.
Pomidorus panardinkite į verdantį vandenį, po to užpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į padažą, iškepusią mėsą išimkite iš orkaitės, supjaustykite riekelėmis, apliekite padažu. Papuoškite žalumynais ir citrinos griežinėliais.