750 g kalakuto krūtinėlės,
4 šaukštų bruknių,
3 šaukštų smulkintų raudonųjų svogūnų,
2 česnako skiltelių,
3 šaukštų 12 proc. grietinės,
2 šaukštų brendžio,
4 šaukštų aliejaus,
po 1/2 šaukštelio čiobrelių, mėtų ir raudonėlių,
1 gvazdikėlio,
druskos,
1/2 šaukštelio cukraus.
GAMINIMAS:
Česnaką sumaišykite su 2 šaukštais svogūnų ir žalumynais. Nuo kalakuto krūtinėlės nulupkite odą, mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą įtrinkite česnako, svogūnų ir žalumynų mišiniu ir pridengtą inde padėkite į šaldytuvą 2 val.
Po to truputį apkepinkite įkaitintame aqliejuje. Sudėkite likusius svogūnus ir dar pakepinkite, kol svogūnai apskrus. Tada įpilkite 1/2 stiklinės vandens, įberkite druskos ir troškinkite 30 min. Patroškintus įdėkite gvazdikėlį, suberkite bruknes, mėsą apipilkite brendžiu ir troškinkite 10 min.
Išimkite gvazdikėlį, mėsą išinkite iš padažo, atvėsinkite ir supjaustykite riekelėmis. Susidariusį padažą sumaišykite su grietine, įberkite cukraus. Supjaustytą krūtinėlę įdėkite į lėkštę, apipilkite padažu.