Karštas kalėdinis vynas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karštas kalėdinis vynas


INGREDIENTAI:

2 apelsinų,
750 ml raudonojo vyno,
750 ml baltojo vyno,
17 g šviežio nulupto ir smulkiais griežinėliais supjaustyto imbiero,
3 cinamono lazdelių,
1 g trintų gvazdikėlių,
75 g (arba pagal skonį) rudojo cukraus,
60 ml brendžio (nebūtinai).


GAMINIMAS:

Atsargiai nulupkite apelsinų žieveles taip, kad gautumėte spiralę ar juostelių. Pasistenkite nulupti tik oranžinę žievelės dalį, neužkabindami minkštimo. Tuomet į didelį gilų puodą išspauskite ir apelsinų sultis. Supilkite raudonąjį ir baltąjį vyną į puodą kartu su apelsinų sultimis. Sudėkite apelsinų žieveles, imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir rudąjį cukrų.

Maišykite tol, kol ištirps cukrus. Uždenkite puodą dangčiu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Nereikia, kad vynas užvirtų, užtenka, kad būtų karštas. Jei vyną paliksite valandai, išryškės visų ingridientų skoniai. Jei reikia, pagal skonį įberkite dar cukraus. Perkoškite vyną ir patiekite karštą. Galite įpilti šlakelį brendžio.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668