Bulviniai sklindžiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulviniai sklindžiai


INGREDIENTAI:

0,5 kg šviežių bulvių,
1 kiaušinis,
maltų pipirų,
džiovintų susmulkintų mairūnų arba šalavijo lapelių,
2 šaukštai miltų,
druskos,
50 g džiovintų grybų,
1 svogūnas,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Bulves nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tarkius sudedame ant tankaus sieto ir perliejame šalto vandenio srove, po to nuvarviname ir nuspaudžiame per retą audeklą. Įmušame kiaušinį, įberiame maltų pipirų, džiovintų susmulkintų mairūnų arba šalavijų lapelių, pasūdome ir gerai išmaišome Džiovintus grybus nuplauname, išverdame, smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje kartu su nuluptais smulkiais kubeliais supjaustytais svogūnais, į įkaitintą keptuvėje aliejų dedame po šaukštą paruoštos bulvių masės, palyginame paviršių, ant viršaus uždedame po šaukštelį džiovintų grybų įdaro, po to vėl užpilame šaukštu tarkuotų bulvių masės. Blynus apkepame iš abiejų pusių, iškeptus dedame į pakaitintą lėkštę ir karštus tiekiame į stalą. Valgome su grietine.

Pastabos: vietoj džiovintų grybų galime paruošti įdarą iš šviežių grybų: pievagrybių, kreivabudžių, bobausių ir kt.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668