200 g moliūgo,
3 morkos,
poras,
agurotis,
svogūnas,
2 su lūpenomis virtos bulvės,
3 česnako skiltelės,
200 ml grietinėlės,
3 kiaušiniai,
100 g karštai rūkyto kumpio,
pagal skonį druskos,
pipirų,
tarkuotų muskatų,
šaukštas kapotų petražolių,
saujelė tarkuoto parmezano,
2 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Morkas, agurotį, moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kumpį supjaustykite juostelėmis, porą-žiedeliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Tada suverskite daržoves, jas pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais, pipirais ir, kol šiek tiek suminkštės, bet neištiš, patroškinkite.
Daržoves suverskite į karščiui atsparią kepimo formą, apibarstykite petražolėmis ir kiek atvėsinkite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuotrynių. Trynius išplakite su grietinėle ir druska, pilkite ant daržovių masės ir gerai išmaišykite. Tada atsargiai mediniu šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus, ant viršaus užberkite tarkuoto parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje iki 30 minučių.