Į d a r u i:
600 g oranžinio moliūgo,
pakelis varškės,
3 česnako skiltelės,
saujelė tarkuoto parmezano,
pagal skonį druskos,
Provanso žolelių mišinio.
T e š l a i:
3 stiklinės miltų,
stiklinė vandens,
kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite maždaug 2 cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol moliūgas visiškai suminkštės.
Iškepusį moliūgą ataušinkite, sutrinkite bulvių trintuve ir sumaišykite su varške, parmezanu, kapotais česnakais, prieskoniais ir druska. Paruoškite tešlą: miltus supilkite į krūvelę, viduryje padarykite duobutę, įpilkite šilto vandens, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir užminkykite tešlą.
Tešlą uždenkite ir 30 min. palikite pastovėti, tada padalykite į kelias dalis, iškočiokite plonus papločius, stikline išspauskite apskritimus, ant jų krėskite įdaro ir galus užlankstykite. Virtinius pasūdytame vandenyje virkite apie 15 min. Tiekite su grietine, petražolėmis ir orkaitėje keptais sūdytais moliūgų gabalėliais.