70 ml pieno,
2 išilgai perpjautų vanilių ankštys be sėklų,
1 smulkiai tarkuota citrinos žievelė,
375 ml grietinėlės,
1 1/2 želatinos lapelio, išmirkyto vandenyje,
70 g cukraus pudros,
200 g rabarbarų,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
1 nykščio dydžio skustas ir sutarkuotas šviežio imbiero gabalėlis,
2,5 cm cinamono lazdelė,
115 ml šampano arba putojančio vyno.
GAMINIMAS:
Supilkite į nedidelį puodą pieną, pusę grietinėlės, sumeskite vanilių ankštis, sėklas, citrinos žievelę ir viską lėtai virkite 10 minučių arba kol kiekis sumažės trečdaliu. Nukelkite nuo ugnies, įmeskite išmirkytą želatinos lapelį ir maišykite, kol ištirps.
Palikite atvėsti, paskui įdėkite į šaldytuvą ir retkarčiais pamaišykite, kol mišinys ims lipti prie šaukšto nugarėlės. Ištraukite vanilių ankštis. Likusią grietinėlę išplakite su cukraus pudra. Sumaišykite abu mišinius. Padalykite į 4 dubenėlius (paprastai naudoju deserto indelius, kavos puodukus arba taureles).
Uždenkite ir dar mažiausiai valandą pašaldykite. Per tą laiką supjaustykite rabarbarą 4 cm ilgio gabalėliais, apibarstykite cukrumi ir kepkite, kol šiek tiek parus. Pašildykite imbierą, cinamoną ir šampaną ar putojantį vyną, užpilkite ant rabarbarų, uždenkite ir palikite 30 minučių, kad įgytų skonį.
Prieš patiekdami panardinkite dubenėlį ar puodelį į verdantį vandenį, kad kremas šiek tiek atliptų, tada išverskite jį į lėkštę prie rabarbarų su sultimis (cinamono lazdelę ištraukite). Arba galite įpilti rabarbarų į puodukus ar taureles su kremu ir taip patiekti. Abu būdai labai geri. Nepaprastai žavu patiekti su šviežiomis figomis ir medumi ar karamelizuotais raudonaisiais apelsinais.