55 g sviesto,
115 g cukraus (labai tinka vanilinis),
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys,
2 dideli kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų,
55 g iškylančių miltų (tai kvietiniai miltai, sumaišyti su kepimo milteliais: 100 g miltų imama 3 g kepimo miltelių),
285 ml pieno.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sviestą, cukrų ir citrinos žievelę išsukite dubenyje. Supilkite kiaušinių trynius, suberkite miltus ir išplakite, tada supilkite pieną ir 3 šaukštus citrinų sulčių. Viską gerai išmaišykite. Kitame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus, į juos supilkite mišinį.
Viską gerai išmaišykite, tik nepersistenkite, kad iš baltymų neišeitų visas oras. Supilkite į sviestu išteptą karščiui atsparų indą, jį pastatykite į kepimo skardą, į kurią iki trečdalio pripilta vandens, ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes, kol paviršius sustings, gražiai pagels ir taps akytas.