10 bryzelių pančetos (vytintų lašinukų) ar sluoksniuoto plonai supjaustyto kumpio,
1 sauja stambiai sukapotų rozmarinų lapelių,
alyvuogių aliejaus,
1 didelis sulkiai sukapotas svogūnas,
3 smulkiai sukapotos česnako skiltelės,
455 g maltos mentės ar geriausio jautienos faršo,
1 taurė raudonojo vyno,
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių,
400 g konservuotų pomidorų,
200 g pomidorų tyrelės arba 1 stikliukas saulėje džiovintų smulkiai sukapotų pomidorų,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
455 g spagečių,
1 sauja šviežių bazilikų,
2 saujos tarkuoto parmezano ar stipraus čederio.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Didelėje įkaitintoje keptuvėje, kurią būtų galima dėti į orkaitę, pakepinkite pančetą ir rozmarinus su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol truputį parus. Suberkite svogūnus ir česnakus ir kepkite dar 3 minutes, kol suminkštės, galiausiai sudėkite faršą.
Išmaišykite ir pakepkite 2 ar 3 minutes, tada supilkite vyną. Šiek tiek sumažinę ugnį suberkite raudonėlius, sukrėskite visus pomidorus ir pomidorų tyrę. Pagal skonį įberkite prieskonių, uždenkite pergamentiniu popieriumi ar dangčiu ir įkiškite į įkaitintą orkaitę pusantros valandos.
Baigdami kepti į didelį smarkiai verdančio sūdyto vandens puodą suberkite spagečius ir ne per minkštai išvirkite (pasižiūrėkite į pakuotę, kiek virti). Kai makaronai išvirs, nukoškite juos per kiaurasamtį. Prieš pat patiekdami į padažą įberkite žiupsnelį šviežių plėšytų bazilikų. Patiekite su spagečiais ir trupučiu tarkuoto parmezano ar stipraus čederio. Labai gardu ir su salotų lapais.