310 g mažų kriauklytės formos makaronų,
3 česnako skiltelės,
255 g geltonųjų vyšninių pomidorų,
255 g raudonųjų vyšninių pomidorų,
1 sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 šaukštai šviežių česnakų laiškų,
1 sauja šviežių bazilikų,
1/2 agurko,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Užvirkite didelį puodą sūdyto vandens. Suberkite makaronus ir česnakų skilteles, ne per minkštai išvirkite, nukoškite ir pakiškite po šaltu tekančiu vandeniu, kad atauštų. Česnakus padėkite į šalį padažui. Makaronus sudėkite į dubenį.
Susmulkinkite pomidorus, alyvuoges, česnakų laiškus, bazilikus ir agurką maždaug pusės makarono dydžio gabalėliais ir suberkite į dubenį. Nuluptas česnakų skilteles sutrinkite grūstuvėlyje. Įpilkite acto, aliejaus, įberkite prieskonių. Salotas apšlakstykite padažu, pagal skonį įberkite prieskonių.