1 kepalėlis čiabatos,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
1 nulupta ir griežinėliais pjaustyta česnako skiltelė,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
12 riekelių pančetos (vytintų lašinukų) ar rūkyto sluoksniuoto kumpio,
1 citrinos sultys,
4 dideli kaimiški kiaušiniai (turi būti labai švieži),
3 didelės saujos gražgarsčių,
1 didelis salotos lapas,
100 g parmezano.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nupjaustykite čiabatos plutą ir išmeskite, tada duoną sulaužykite piršto dydžio gabaliukais. Sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir apibarstykite česnaku bei prieskoniais. Kepkite 10 minučių, kol apskrus, tada ant duonos sudėkite pančetą ir kepkite dar 5 minutes, kol ir ji apkeps.
Sumaišykite citrinų sultis su 8 šaukštais aliejaus ir prieskoniais. Uždėkite virti puodą nesūdyto vandens. Dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, pančetą, duoną ir padažą, viską išdėliokite į 4 lėkštes. Kai vanduo puode užvirs, įdėkite 4 kiaušinius.
Kad viskas gerai pavyktų, jie turi būti tikrai labai švieži. Jei mėgstate minkštus, virkite 4 minutes, jei kietesnius-ilgiau. Į kiekvieną salotų lėkštę įdėkite po kiaušinį ir daržovių skustuku paskuskite parmezano.