140 g šviežių imbierų,
4 valgomieji šaukštai neišvalyto cukranendrių cukraus,
2-3 citrinos,
1 litras limonado ar gazuoto mineralinio vandens,
šviežių mėtų šakelių.
GAMINIMAS:
Pirmiausia imbierus stambiai sutarkuokite-odelės galite neskusti. Imbierus su tirštomis jų sultimis sudėkite į dubenį ir apibarstykite cukranendrių cukrumi. Daržovių skustuku nuskuskite 2 citrinų žievelę, sumeskite į dubenį ir šiek tiek patrinkite kokiu nors sunkiu daiktu, pavyzdžiui, grūstuvėliu ar kočėlu.
Trinkite 10 sekundžių, kad susimaišytų visi skoniai. Išspauskite visų 3 citrinų sultis ir didumą jų supilkite į dubenį. Supilkite mineralinį vandenį ar limonadą. Leiskite 10 minučių nusistovėti ir ragaukite.
Galbūt pajusite, kad nuo citrinų per rūgštu, tada įberkite daugiau cukraus; jei per saldu, įspauskite citrinų sulčių. Tiesą sakant, nurodytas produktų kiekis labai kinta, todėl vadovaukitės savo skoniu. Perkoškite imbierinę girą pro stambų sietelį į didelį bokalą, įmeskite daug ledukų ir kelias mėtų šakeles.