455 g spagečių arba lakštinių,
310-400 g prinokusių vyšninių raudonųjų ir geltonųjų pomidorų,
2 saujos šviežių mairūnų arba bazilikų lapelių,
6-8 lašai ypač tyro alyvuogių aliejaus,
1 nulupta ir plonais griežinėliais pjaustyta česnako skiltelė,
1 šaukštas baltojo ar raudonojo vyno acto,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Sudėkite makaronus į didelį puodą verdančio sūdyto vandens ir ne per minkštai išvirkite (pasižiūrėkite į pakuotę, kiek virti). Kol makaronai verda, pomidorus perpjaukite per pusę, sudėkite į didelį dubenį, sumeskite žoleles, česnaką, supilkite alyvuogių aliejų ir actą.
Pagardinkite pagal skonį ir šiek tiek patraiškykite rankomis, kad pomidorai susispaustų. Laukite, kol išvirs makaronai. Juos nukoškite ir dar garuojančius gerai sumaišykite su pomidorais, paragaukite, ar užtenka prieskonių, ir patiekite.