600 g juodojo šokolado,
380 g sviesto,
250 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
šaukštelis cinamono,
6-7 kiaušiniai,
200 g riebios grietinėlės,
350 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai aronijų ar kitų uogų sirupo,
50 g skrudintų smulkintų migdolų,
80 g vyšnių uogienės,
šaukštelis kakavos.
GAMINIMAS:
300 g karčiojo šokolado susmulkinkite, sudėkite į dubenį ir įstatykite į karšto vandens vonelę, išlydykite. 300 g kambario temperatūros sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir žiupsnį druskos išsukite iki purios masės.
Įmuškite kiaušinius, įmaišykite lydytą šokoladą, grietinėlę, paskui-su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į apvalią kepimo popieriumi ištiestą torto formą. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą.
200 g karčiojo šokolado susmulkinkite ir kartu su 80 g sviesto išlydykite karšto vandens vonelėje. Įmaišykite uogų sirupą. Masę padalykite pusiau, tada į vieną jos dalį įmaišykite skrudintus riešutus. Atvėsusį biskvitą išilgai perpjaukite į tris lygias dalis.
Vieną paplotėlį aptepkite vyšnių uogiene, ant jo uždėkite antrą paplotį. Aptepkite jį šokolado ir riešutų mase, tada ant viršaus užvožkite trečią paplotį. Šokolado ir sviesto masę vėl pašildykite karšto vandens vonelėje ir apliekite ja torto viršų.
Jei reikia, paskleiskite ją ant viso paviršiaus platesniu peiliu, kad šokoladas gražiai nutekėtų biskvito kraštais. Likusį šokoladą taip pat išlydykite karšto vandens vonelėje. Supilkite į pergamentinio popieriaus tūtelę ir ant kepimo popieriaus lapo išspauskite skirtingo dydžio žvaigždučių.
Padėkite į šaldytuvą sustingti. Žvaigždutes apibarstykite kakava, tada atsargiai torto lopetėle nukrapštykite nuo popieriaus. Papuoškite jomis torto viršų. Papildomai saldėsį ir lėkštės kraštus apibarstykite kakava.