500 g vištų skrandukų,
1 morka,
1-2 svogūnai,
1/2 stiklinės perlinių kruopų,
3 l vandens,
druskos,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Vištų skrandukus nuplaukite, pašalinkite plėveles ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Perlines kruopas taip pat nuplaukite, užpilkite vandeniu ir padėkite pamirkti. Paruoštus vištų skrandukus sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite, nugriebkite putas, paskui sumažinkite ugnį ir virkite uždengę dangčiu ne mažiau nei valandą, kol skrandukai taps minkšti.
Morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje apkepkite svogūnus, po to morkas. Nuo perlinių kruopų nupilkite vandenį, suberkite jas į sriubą. Kai kruopos bus beveik išvirusios, sudėkite į sriubą kepintus svogūnus ir morkas, įberkite druskos. Leiskite sriubai užvirti ir nuimkite nuo viryklės. Sriubą išpilstykite į lėkštes ir patiekite su juoda duona.