7 kg šviežio medaus,
10 l vandens,
200 g džiovintų kadagio uogų,
40 g šviežių kultūrinių vyno mielių,
5 g citrinos rūgšties, cukraus.
GAMINIMAS:
Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2 kg medaus, suaktyvintos su cukrumi mielės, ištirpinta citrinos rūgštis, susmulkintos ir į marlę surištos kadagio uogos. Viskas gerai išmaišoma ir supilama į didesnės talpos butelį. Butelis užkemšamas kamščiu su skyle, į kurią įstatoma guminė žarnelė ar lenktas stiklinis vamzdelis.
Kitas jo galas įkišamas į indelį su vandeniu. Pro vamzdelį išsiskiria rūgstant atsiradusios dujos. Butelis 2-3 savaites laikomas šiltoje vietoje (+20-25 laipsniai). Likęs medus sudedamas per 2-3 kartus.
Kai rūgimas susilpnėja ir ant butelio dugno atsiranda drumzlių, midus perpilamas į kitą butelį, taip pat užkemšamas ir laikomas 2-3 mėnesius. Po to midus nupilamas antrą kartą ir laikomas šaltesnėje vietoje, kad subręstų. Silpnesnis midus subręsta per 4-6 metus, stipresnis bręsta 6-10 metų.