Lietuviškas midus receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lietuviškas midus


INGREDIENTAI:

7 kg šviežio medaus,
10 l vandens,
200 g džiovintų kadagio uogų,
40 g šviežių kultūrinių vyno mielių,
5 g citrinos rūgšties, cukraus.


GAMINIMAS:

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2 kg medaus, suaktyvintos su cukrumi mielės, ištirpinta citrinos rūgštis, susmulkintos ir į marlę surištos kadagio uogos. Viskas gerai išmaišoma ir supilama į didesnės talpos butelį. Butelis užkemšamas kamščiu su skyle, į kurią įstatoma guminė žarnelė ar lenktas stiklinis vamzdelis.

Kitas jo galas įkišamas į indelį su vandeniu. Pro vamzdelį išsiskiria rūgstant atsiradusios dujos. Butelis 2-3 savaites laikomas šiltoje vietoje (+20-25 laipsniai). Likęs medus sudedamas per 2-3 kartus.

Kai rūgimas susilpnėja ir ant butelio dugno atsiranda drumzlių, midus perpilamas į kitą butelį, taip pat užkemšamas ir laikomas 2-3 mėnesius. Po to midus nupilamas antrą kartą ir laikomas šaltesnėje vietoje, kad subręstų. Silpnesnis midus subręsta per 4-6 metus, stipresnis bręsta 6-10 metų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668