250 g grikinių miltų,
50 g kvietinių miltų,
250 g sviesto,
5 kiaušiniai,
250 g cukraus,
120 g riešutų,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
1 šaukštas grietinės,
vanilės ar vanilinio cukraus,
džiūvėsėlių,
riešutų puošimui.
Glajui:
140 g cukraus,
150 ml vandens,
140 g šokolado.
GAMINIMAS:
Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedama atskirai iki purumo išsuktas sviestas, kapoti riešutai (jų truputį pasliekama) bei supilama su soda išsukta grietinė. Išplakti baltymai atsargiai įmaišomi prieš kepant kartu su miltais.
Išmaišyta tešla sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą aukštą formą. Kepama 1 val. vidutinio karštumo orkaitėje. Boba atšaldoma formoje. Išimtas kepinys aplaistomas šokoladiniu glajumi, pilant jo tiek, kad gražiai nutekėtų per šonus, ir apibarstomas kapotais riešutais.
Glajus. Cukrus ir vanduo virinami uždegtame puode, kol pradeda tirštėti. Šokoladas išlydomas ir supilamas į sirupą. Maišoma nuėmus nuo ugnies, kol šokoladas vienodai pasiskirsto. Paruoštu glajumi apipilamas atvėsintos bobos paviršius ir paliekama, kad sustingtų.