1 kg labai geros jautienos (tinkamiausias-kumpis),
2 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
lauro lapelis,
truputis porų ir petražolių šaknų,
5 pipirai,
3-4 šaukštai sultinio ar vandens,
100 g lašinių,
1 stiklinė marinato,
druskos.
GAMINIMAS:
Jautiena suvyniojama į drėgną lininę medžiagą ir išmušama virtuviniu plaktuku. Taip mušama mėsa neištyžta ir nepasikeičia jos forma. Po to apie 2 val mėsa marinuojama. Nusausinta, jei liesa-prismaigstoma keturkampių lašinių gabalėlių, įtrinama pipirais, tirpintu sviestu. Tada įdedama į riebalais išteptą bei prieskoninėmis daržovėmis (tinkamiausios-petražolių šaknys) išklotą skardą ir kepama karštoje orkaitėje.
Kai mėsa parunda, palaistoma karštu vandeniu ar sultiniu. Skysčiui nugaravus, papildoma, bet tik karštu. Jei mėsa pradeda degti, apdengiama folija arba su sviestu pateptu pergamentiniu popieriumi. Mėsa iškepusi, kai, įbedus šakutę ar smailų virbalą, sunkiasi iš jos šviesus skystimas.
Tada išimama iš skardos, pravėsinama ir skersai raumens supjaustoma. Mėsa sudedama į didesnius pašildytus pusdubenius, iš šonų aptaisant troškintomis daržovėmis (tinka kopūstai, morkos, morkų ir žirnelių troškinys) ir užpilant padažu, kuriame kepė mėsa.